Kommentteja julkishallinnon tietoluovutusten periaatteisiin

Kommentoidaan kollektiivisesti Valtiovarainministeriön julkaisema Julkishallinnon tietoluovutusten periaatteet ja käytännöt -dokumentti. Lyhyt osoite Google Docsissa kommentoitavana olevaan dokumenttiin: http://bit.ly/avoindata_periaatteet_vm (tätä saa levittää!) Täällä myös kommentointiin ja aiheeseen liittyvä Facebook-keskustelu.

Valtiovarainministeriö julkaisi 9.2.2012 kaksivuotisen työryhmätyön tuloksena dokumentin "Julkishallinnon tietoluovutusten periaatteet ja käytännöt "

Ajatuksena on koostaa Finnish Open Data Ecosystem (Facebook) ja #avoindata (Twitter) seuraajien ja muiden kiinnostuneiden porukalla kommentit Julkishallinnon tietoluovutusten periaatteet ja käytännöt -dokumenttiin (PDF 88 sivua).

Dokumentti on alunperin julkaistu vain PDF -muodossa ja siitä on avattu keskustelu otakantaa.fi -alustalla (kts. VM tiedote 9.2.2012 ). Otakantaa.fi -alusta soveltuu kuitenkin heikosti tekstidokumenttien kommentointiin ja yhteisölliseen kannanmuodostukseen. Tein 12.2.2012 Valtiovarainministeriölle tietopyynnön dokumentin saamiseksi avoimessa tiedostomuodossa ja muutamaa päivää myöhemmin se toimitettiin muodossa, jonka pystyi laittamaan Google Docsiin kommentoitavaksi.

Prosessi
Lausunnot tulee jättää viimeistään 15.3.2012 mennessä (silloin sulkeutuu Otakantaa.fi kysely aiheesta). Prosessi etenee siten, että tähän Google Docsiin kuka tahansa voi kommentoida. Kertyneiden kommenttien pohjalta muotoillaan yhteenveto, joka toimitetaan määräaikaan mennessä Valtiovarainministeriöön. Kaikki halukkaat saavat olla yhteenvedon allekirjoittajina.

Valtiovarainministeriön kannustus kommentoijille

“Saaduista kommenteista ja lausunnoista tehdään raportin rinnalle oma yhteenveto VM:n päätöksenteon lisätueksi ja jatkokehittämistä varten. Nyt julkaistu raportti on työryhmän ehdotus, jota ei enää ole tarkoitus muuttaa, sillä työryhmäkin on lopettanut työskentelynsä.”

Tosi hienoa, jos saamme kommenttinne joko otakantaa.fi:ssä tai suoraan. Uskon että saamme niistä hyvää aineistoa jatkoon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s